Sinds ik afscheid genomen heb als actief wielrenster in september 2016 ben ik al snel betrokken geraakt met het project ‘Cycling Academy Gelderland’. Per 1 februari 2017 zijn wij van start gegaan met een platform voor jeugdige wielrenners. Professionals uit de wielersport en het bedrijfsleven delen hierin hun passie en ervaring.

Jonge wielrenners en wielrensters zijn de toekomst voor het Nederlandse wielrennen. Talentontwikkeling is voor de Cycling Academy Gelderland (CAG) dan ook het belangrijkste uitgangspunt. 

De CAG is een wieleropleiding, gevestigd op het nationaal sportcentrum Papendal, wat zich richt op renners/rensters in de leeftijd van 15 t/m 18 jaar. Met een ervaren kader van professionele bestuurders en voormalig profwielrenners(ters) geven wij jonge wielrenners en wielrensters de kans om zich sneller te ontwikkelen. Inspireren en motiveren is hierbij de achterliggende gedachte waarbij talenten, bedrijven, verenigingen en overheidsinstanties duurzaam verbinden en elkaar daardoor versterken.

Het volledige team van CAG bestaat op dit moment uit Maarten Tjallingii, Kenny van Hummel, Iris Slappendel, Marieke van Wanroij, Luuc Bugter, Marco Postma, René van Engelen, Jan Onderstal, Iris Harskamp en Stanley Alards.

Dit kader wordt ondersteund door drie prominente ambassadeurs: Annemiek van Vleuten, Boy van Poppel en Wilco Kelderman (allen wielerprof). 

Jonge wielrenners kunnen zich bij ons aansluiten maar tevens lid blijven bij hun eigen vereniging. 

Binnen de opleiding zal er aandacht zijn voor alle aspecten van de sport, training, voeding, mentale training en studie. Dit wordt in diversen vormen gepresenteerd, zoals clinics, presentaties en workshops.

In de toekomst heeft de CAG de ambitie toe te werken naar een eigen talenten team. Deze selectie zal dan als wielerploeg op nationaal en internationaal niveau aan wedstrijden deelnemen. Hiermee borgt CAG de continuïteit van de junioren naar de beloften. 

Houd de Facebookpagina in de gaten voor verdere ontwikkeling van de CAG en de verschillende activiteiten die wij organiseren!