World Human Powered Speed Challenge

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”41396″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]Ik ben niet vies van een beetje uitdaging, dus toen het ‘Human Power Team’ mij benaderde in oktober 2016 was mijn interesse al snel gewekt. Wat die uitdaging is? Harder dan 122 km/uur fietsen!!

Het Human Power Team bestaat uit een groep studenten van de Technische Universiteit Delft en de Vrije Universiteit Amsterdam. De TU studenten zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van de fiets en proberen een zo snel mogelijke fiets te vervaardigen. De studenten van de VU zijn verantwoordelijk voor de selectie, training en begeleiding van de rensters om ons zo optimaal mogelijk klaar te stomen voor de recordpoging.

De World Human Powered Speed Challenge (WHPSC) is een jaarlijks terugkerend evenement op een hoogvlakte in de Nevadawoestijn (Battle Mountain). Hier komen in september teams vanuit de hele wereld samen om het wereldsnelheidsrecord voor mens aangedreven voertuigen te verbreken. Kortom, zo hard mogelijk te fietsen op pure menskracht! Dit gebeurt op een kaarsrechte weg door de woestijn. Je hebt zes kilometer om op snelheid te komen waarna over een traject van 200 meter je maximale snelheid wordt gemeten.

En hard gaat het. Op dit moment staat het record voor de mannen op 139 km/uur en voor vrouwen 121,81 km/uur (in 2010 gereden door de Française Barbara Buatois).

Voor het eerst in de geschiedenis van het Human Power Team kiezen zij er niet voor om met twee mannen of een man en een vrouw af te reizen naar Amerika, maar met twee vrouwen. Alles is er deze keer dus op gericht om het record voor de vrouwen te verbreken. En dat vind ik natuurlijk een heel goed idee, helemaal in een tijd waarin vrouwenwielrennen zo in opkomst is.

Ik ga dat record niet alleen aanvallen. Naast mij is ook Aniek Rooderkerken geselecteerd. Zij bewees in de selectiefase over een flink vermogen en doorzettingsvermogen te beschikken. Door twee rensters voor te bereiden op de recordpoging heb je niet alleen meer kansen maar spreid je ook de risico’s (mocht er met een van ons iets gebeuren in aanloop van het evenement).

Houd voor updates, foto’s en video’s de facebookpagina van het HPT in de gaten: https://www.facebook.com/HPTDelft/?fref=ts

Meer informatie vind je ook hier: http://hptdelft.nl/index2.html

 

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]