Klassieker seizoen van start

De eerste week met Belgische klassiekers zit erop. Voor mijzelf kan ik er kort over zijn; niet wat ik ervan gehoopt had. Aan de vorm ligt het niet maar om in de klassiekers voor de prijzen mee te doen moet alles mee zitten. Zaterdag 1 maart werd de Omloop het Nieuwsblad vooral gekenmerkt door veel valpartijen in de beginfase. Zelf was ik betrokken bij een valpartij in de aanloop naar de Cote de Trieu. Hoewel ik heel snel weer op de fiets zat wist ik niet helemaal voorin het peloton deze beslissende klim te beginnen en kwam ik in de 2e groep terecht. Kortom, ik kwam nooit voorin de wedstrijd om om de prijzen mee te kunnen doen en miste misschien ook nog wel een beetje de scherpte die in dit soort wedstrijden essentieel zijn. Ik finishte in de tweede groep in Gent.

De woensdag erop waren we weer in BelgiĆ« voor de GP Samyn. Vastbesloten om nu echt te ‘koersen’ reden we met de ploeg een aanvallende wedstrijd. Het parcours was lastig, maar niet lastig genoeg om grote verschillen te maken. Onze aanvallen werden niet beloond met een kopgroep, maar het werd wel een echte afvalrace. Op het einde was het peloton nog maar 50 rensters groot en Emma Johansson won de sprint van deze groep. Zelf was ik ondertussen al te ‘leeg’ om er nog een sprint uit te persen. Geen resultaat voor de ploeg opnieuw, maar wel een stuk beter gevoel aan deze wedstrijd overgehouden.

Dat kon ik van de wedstrijd gisteren, Omloop het Hageland, helaas niet zeggen. De eerste 50 km reed ik attent van voren maar voor de eerste kasseienklim op 50 km was er een enorme valpartij voor in het peloton die ervoor zorgde dat er een kopgroep van 16 rensters weg kon rijden, terwijl de rest of op de grond lag, of erachter stond (zoals ikzelf)! Gelukkig had ik wel drie ploeggenotes in de eerste groep die een sterke wedstrijd reden (Thalita werd net vierde, Lizzie Armitstead won de wedstrijd). Liv-Shimano, de ploeg van Kirsten Wild, had de eerste groep ook helemaal gemist en zij bleven het tempo in het peloton houden maar kregen het niet voor elkaar de kloof nog te dichten.

Niet bepaald een succesvolle week dus, gelukkig komen er nog veel leuke wedstrijden aan de komende tijd. Te beginnen met de Wereldbeker in Drenthe zaterdag 15 maart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *