Spanje en Baskenland

Baskenland is natuurlijk een Spaanse regio, maar omdat de Basken daar zelf anders over denken, houd ik het ook hier even gescheiden. In elk geval vloog ik afgelopen vrijdag naar Spanje om vervolgens met de Nationale ploeg onder leiding van Johan Lammerts het WK parcours in Ponferrada te gaan verkennen. Zaterdag hebben we het wegparcours gezien. Een mooi maar pittig parcours! Zondag hebben we met een deel van de selectie en onze eigen Rabo Liv ploeg het parcours van het WK ploegentijdrit verkend. Het Wereldkampioeschappen worden eind september verreden en het is niet zeker dat ik hier zal rijden. Voor het WK weg zijn zeven plaatsen (landenwedstrijd), voor het WK ploegentijdrit zes plekken (commerciële ploegen).

Na de verkenningen zijn we maandagochtend naar het Baskenland vertrokken. Vandaag heb ik met mijn ploeg hier de wedstrijd Durango-Durango gereden (UCI 1.2 klassieker). Een pittige wedstrijd met vier keer een redelijk gemakkelijke klim aan het begin en in de finale twee lastige klimmen. Tot die finale reed ik gemakkelijk en attent van voren en hoopte ik op een vroege ontsnapping die helaas niet tot stand kwam. Op de laatste twee klimmen kon ik voor mijn doen goed mee omhoog in de tweede groep, achter een eerste groep van 18 rensters. In de afdaling werd echter niet echt doorgereden waardoor er van achter nog een heel aantal rensters terug kwamen, if finishte als 37e.  Marianne wist vooraan samen met Lizzie Armitstead (Boels-Dolmans) en Emma Johansson (Orica AIS) te ontsnappen uit die eerste groep op de laatste klim en pakte de overwinning. Anna finishte net daarachter als vierde en als ploeg wonnen we het ploegenklassement. Een leuke dag dus voor de ploeg en ik was blij met mijn goede benen.

Na een korte stop in Nederland rijd ik komend weekend twee wedstrijden in Zwitserland, Gippingen.

Vrienden gemaakt met de Spaanse politie, een pet als souvenir gekregen!
Vrienden gemaakt met de Spaanse politie, een pet als souvenir gekregen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *