Update!

Om verschillende redenen heb ik mijn website de laatste weken niet zo goed bijgehouden, dus tijd voor een update! De reden hiervoor was dat er eigelijk ook niet zoveel te vertellen was. Mijn laatste wedstrijd van het ‘voorjaar’ was de Ronde van Gelderland en daar moest ik door ziekte helaas al vroeg de wedstrijd verlaten. Gelukkig stond er die week aansluitend een rustweek gepland dus had ik de tijd om weer helemaal fit te worden en goed uit te rusten voor het tweede deel van het seizoen. Voor sommige lijkt het misschien alsof we nog maar net begonnen zijn maar ik reed mijn eerste wedstrijd al begin februari (Ronde van Qatar) en door het drukke programma de daar op volgende weken was ik ondertussen al aardig uitgeblust. Een weekje zonder fiets en een weekeind geen wedstrijd heeft me echter goed gedaan en ik kijk erg uit naar de komende periode. Afgelopen vrijdag reed ik alweer de Ronde van Overijssel. Een nieuwe internationale wedstrijd op onze kalender. De organisatie had een prachtig parcours voor ons uitgetekend, met start en finish in Rijssen en onderweg enkele klimmetjes. Onder aanvoering van onze ploeg en Liv-Shimano was er na 40 km wedstrijd een eerste schifting, meteen gevolgd door een aantal aanvallen van Specialized-Lululemon. Hierdoor ontstond een kopgroep van vijf rensters met van ons Roxane Knetemann mee. Een prima situatie voor ons, als betekende het wel dat de wedstrijd daarachter nogal mat en gesloten was. De koploopsters leken het te gaan halen tot de finish, tot Kirsten Wild haar ploeggenotes van Liv-Shimano de opdracht gaf het gat te dichten, ondanks dat ze een ploeggenoot mee hadden! Daardoor werd het nog een harde en spannende finale. Ondertussen was de kopgroep uiteengeslagen en wist alleen Lisa Brennauer van Specialized Lululemon het jagende peloton voor te blijven. Roxane werd pas in de laatste kilometer ingerekend. Erg jammer na zo’n sterke wedstrijd van haar. Ik was nog aardig fris en heb me in het sprintgeweld gewaagd met een achtste plaats als resultaat.

Zondag heel wat anders; een clinic voor TC de IJsselrenners. Deze tourclub had mij gevraagd een clinic speciaal voor vrouwen te verzorgen. Aangezien ze maar twee vrouwelijke leden hadden en daar best wat dames bij mochten komen! Eerst heb ik een presentatie over mijzelf en hoe het is om profwielrenster te zijn, gegeven. Vervolgens heb ik met de 22 deelneemsters een mooie route door de Krimpenerwaard gemaakt. Het was erg leuk om te doen en de reacties waren ook heel positief. Ik hoop dat ik deze dames nog enthousiaster heb gemaakt voor de fiets!

Nu staat er weer een nieuwe wedstrijd op het programma; Friends Life Women’s Tour. Een vijf-daagse wedstrijd in Engeland. Ik ben erg benieuwd! Meer over de wedstrijd kun je hier vinden.

Met de dames op pad. Ladies 'day bij TC de IJsselrenners
Met de dames op pad. Ladies ‘day bij TC de IJsselrenners. Fotocredits: John Wijntjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *