Column WR: Astana is uit, leggings zijn in

Trends komen en trends gaan. Daarom zijn het trends. Zo ook in de wielersport. Zo is momenteel Astana uit, maar Lieuwe is in. Epo is uit, anabole steroïden waren al heel lang uit en trainen is weer in. Kazachen zijn uit, en Russen trouwens ook. Polen zijn de nieuwe Belgen. Dommeriken zijn uit, slimmeriken zijn in. De UCI is uit, Velon is in. Brian Cookson is al uit voordat hij in kon worden. Italië is uit, Duitsland is in. Cavendish is uit, Kittel is in. Terpstra valt overal uit, Dumoulin is in (oftewel; brutaal is uit, schattig is in). Haar op je benen is altijd uit, haar op je gezicht is in. Gaten in je helm zijn uit, potjes zijn in. Groen is uit, Orange is in.

Tot zo ver kan ik de trends volgen. De afgelopen weken op trainingsstage moest ik, terwijl ik dacht toch best fashionable te zijn, behoorlijk bijgespijkerd worden over een aantal trends. Zo zijn onder de leden van de nationale vrouwenselectie eieren nu uit, maar edamame bonen zijn in. Koolhydraten zijn uit, hongerklop is in. Griekse yoghurt is het nieuwe roomijs. Cappuccino is uit, chai thee is in. Kaneel blijft altijd. Smetvrees is uit, groepshuisvesting is in. Masseren is uit, dry-needling is in. Blokjes doen is het nieuwe intervallen (maar het komt op hetzelfde neer). Asfalt is uit, zandstroken zijn in. Corestability is uit, yoga is in. Goede gesprekken zijn uit, dumpert.nl is in. Een boodschappenkarretje (als in auto) is uit, een bondscoach achter een boodschappenkarretje (als in een supermarkt) is in. Wereldkampioen zijn is uit, Nederlands kampioen zijn is in. Een gestyled kapsel is uit, haar dat er uitziet alsof het drie dagen niet is gewassen, is in. Zo zie ik er al jaren uit dus het is wel leuk dat dit nu een trend wordt. Leggings waren ooit in, toen weer uit, toen weer in, toen echt uit en nu weer helemaal in. Lululemon is het nieuwe Nike. Disney World blijft altijd. Amerika is het nieuwe Zuid-Afrika, maar niet voor lang voorspel ik.

Gelukkig zijn er ook elementen in het wielrennen die niet aan trends onderhevig zijn. Tegenwind blijft altijd tegenwind. Een fiets heeft altijd twee wielen. Je moet altijd nog zelf blijven trappen en na vijf uur trainen zit je sowieso niet meer lekker op je zadel!

Voor mij is Rabobank uit en Bigla is in. Ik ben benieuwd welke trends we in 2015 gaan creëren…

 

Lees hier mijn eerder columns terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *