Criteriums

Ook de eerste criteriums van het jaar zitten erop. Zaterdag ging ik van start in Oud-Vossemeer. Een wedstrijd die ik in 2007 en 2010 wist te winnen en ook nu zat ik vanaf de 2e ronde al in de kopgroep! Ik reed samen met Vera Koedooder weg en in de volgende ronden wisten Amy Pieters en mijn ploeggenotes Thalita de Jong en Lucinda Brand en nog een andere renster aan te sluiten. Vanaf halverwege de wedstrijd hadden we een flinke voorsprong op het peloton en begon Lucinda met aanvallen. Vervolgens hebben we om de beurt geprobeerd alleen weg te komen en Thalita concentreerde zich op de sprint. Uiteindelijk wisten we Pieters en Koedooder niet kwijt te spelen maar maakte Thalita het geweldig af in de sprint. Ik finishte achter Amy als derde.

Zondag weer 60 km aan rondjes rond de kerk voor de boeg. Deze keer in Huijbergen. De eerste ronden had ik wat moeite om op het smalle parcours van voren te komen en toen ik me voorin de wedstrijd meldde was mijn ploeggenote Roxane Knetemann er al vandoor met twee medevluchters. Daarachter waren er veel aanvallen maar niets blijvends tot er een groep van zeven wist aan te sluiten. Even later wist ik er met nog 1 andere rensters heen te springen maar weer even later kwam het hele peloton weer terug. Roxane wist knap weg te blijven en wij mochten sprintten voor de 2e plaats. Thalita won die sprint voor Ashley van Baarle. Ik finishte als 11e.

Een leuk weekeind met twee pittige wedstrijden waarin ik me behoorlijk goed voelde en dus een eerste podiumplaats kon pakken. Volgend weekeind staat Gent-Wevelgem op het programma, ik zal dus ondanks dat ik aan de leiding sta in het sprintklassement in de Wereldbeker die trui niet verdedigen in de GP Trofeo Alfredo Binda, de tweede manche om de WB in Italiƫ. Liever ga ik voor mijn kans in de Belgische klassieker, die mij beter ligt.

Podium Oud-Vossemeer. foto: Anton Vos
Podium Oud-Vossemeer. foto: Anton Vos
foto: Anton Vos
foto: Anton Vos
foto: Anton Vos
foto: Anton Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *