Derde plaats in Qatar!Mijn eerste wedstrijd van 2011 zit erop en ik had het seizoen niet beter kunnen beginnen! Met een derde plaats in het eindklassement sluit ik deze 2.1 wedstrijd af. En daarmee heb ik mijzelf stiekem toch wel een beetje verbaasd!

De eerste etappe was behoorlijk saai omdat er amper wind stond. Ook waren er geen aanvallen. Met nog 3 km te gaan ben ik demareerd en had ik meteen een behoorlijk gat. De meiden van HTC-Highroad reden het gat echter dicht bij het ingaan van de laatste kilometer. Dit had wel tot gevolg dat het hele peloton in stukken geslagen was. De Australische Gilmore won de sprint van de eerste groep en ik finishte als 13e.

De tweede dag stond er wel heel veel wind. Na 35 km ging het onder aanvoering van ons en HTC-Highroad op de kant en dat leverde een behoorlijke veldslag op. Uiteindelijk bleven we met 7 rensters over: 3 van HTC, 3 van ons en Gunnwijk van Nederland Bloeit. De samenwerking was goed en onze voorsprong bleef groeien. In de finale probeerde mijn ploeggenote Trine weg te rijden maar het werd toch een sprint van zeven. Ellen van Dijk (HTC-Highroad) wist zeer nipt mijn ploeggenote Alex Rhodes te verslaan. Ik finishde als 6e en steeg naar de derde plaats in het algemeen klassement dat Ellen van Dijk nu ook aanvoerde.

In de laatste etappe wilden we proberen of het mogelijk was om een massasprint te voorkomen en voor de etappe te gaan en ook mijn derde plaats te verdedigen. Het tempo werd door HTC-highroad echter zo hoog gehouden dat het onmogelijk was in de finale weg te rijden. Mijn derde plaats wist ik zeker te stellen door in de bonificatiesprint Adrie Visser (HTC-Highroad) te verslaan, waarna het nog een kwestie was van veilig finishen. De massasprint in Doha werd uiteindelijk gewonnen door de Italiaanse Baccaile. Ellen van Dijk won het algemeen klassement voor haar ploeggenote Charlotte Becker en mijzelf.

Al met al was het een mooie wedstrijd en een goede start voor de ploeg. Voor mij was het best wel bijzonder om eens niet voor een sprinter te moeten rijden en leuk om mijn eigen kans te kunnen pakken.

 

Foto: CJ Farquharson

Foto: William Meertens:  In de kopgroep met mijn ploeggenotes: Alex Rhodes, mijzelf, Trine Schmidt

klik hier voor de complete uitslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *