Giro Donne voor Vos!

Het roze is binnen! Voor het tweede jaar op rij heeft Marianne de roze trui en dus de Giro Donne gewonnen en tussendoor nog 5 etappes op haar naam geschreven. De laatste dagen waren behoorlijk pittig. Vooral de hoge temperaturen begonnen, bij mij in elk geval, behoorlijk door te wegen, het tempo werd er in elk geval niet op aangepast. In de zesde etappe wisten we bijvoorbeeld 120 km in 2,5 uur af te raffelen met bij de finish 44 km/u gemiddeld op mijn teller! Ik voelde me na deze etappe waar de ene aanval na de andere geplaatst werd behoorlijk uitgewoond. Gelukkig wist ik me in de dagen daarna weer een beetje te herpakken zodat ik Marianne in elk geval tot de klimmen nog wat kon helpen. Helaas verloren we twee dagen voor het einde Annemiek, die toch al twee dagen met een gebroken sleutenbeen bleek rond te rijden (!). Marianne had echter al een flinke voorsprong in het klassement opgebouwd zodat we de laatste dagen vooral het roze moesten verdedigen. Hoewel Marianne er erg relaxed onder was en we vertrouwen hadden in een goede afloop was er toch wel een behoorlijke ontlading toen we zaterdagmiddag in Bergamo over de finish rolden! Marianne wint het klassement uiteindelijk met een paar minuten voorsprong op Emma Pooley (AA Drink) en Evelyn Stevens (Specialized-Lululemon). Natuurlijk hebben we deze overwinning gevierd met de ploeg en onze geweldige staf die de hele week voor onze fietsen en benen heeft gezorgd, met flink wat champagne! Nu een paar dagen uitrusten en bijkomen en dan ga ik richting Frankrijk waar ik van 19 tot 23 juli de Tour de Limousin rijd met de nationale selectie.

 

One happy team! (foto: Anton Vos)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *