Het voorjaar is nu echt begonnen…

…. Nou ja, het wielervoorjaar bedoel ik dan. Weer-technisch gezien is het nog niet echt voorjaar buiten, maar nu we de Omloop van het Nieuwsblad verreden hebben is de ‘wielerlente’ wel losgebarsten. Mijn ploeggenotes zijn vorige week ook naar België gevlogen en met mijn team heb ik de afgelopen week dus de Omloop van het Nieuwsblad, Omloop van het Hageland en GP Samyn gereden. Dat was voor de meeste van hen een compleet nieuwe ervaring. Met een peloton van bijna 200 vrouwen over de smalle Vlaamse en Waalse wegen is wel wat anders dan de wedstrijden die zij gewend zijn in de Verenigde Staten. Maar ik was zelf ook nog niet helemaal scherp in de openingsklassieker. De conditie is zeker wel goed, maar op het beslissende moment zat ik te ver van achteren en zo miste ik de eerste groep. Dat zou me de dag erop niet overkomen in de Omloop van het Hageland, had ik bedacht, hier koerste ik constant van voren en ook aanvallend, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een sprint van een nog flink peloton en daar heb ik mij niet in gemengd. Op woensdag in GP Samyn kwam ik al vroeg in de wedstrijd ten val, kon wel weer terugkeren in het peloton maar voelde me niet zo best meer. Toen de wedstrijd in waaiers uiteen sloeg kon ik niet mee en later heb ik opgegeven omdat het rijden over de kasseien teveel pijn deed aan mijn hand. Gelukkig viel de schade mee en heb ik afgelopen dagen gewoon weer kunnen trainen.

Mijn volgende wedstrijd is de Ronde van Drenthe. Dit is tweede wedstrijd in de Women’s World Tour en hopelijk kunnen we dan voor een mooi resultaat gaan!

(foto: velofocus.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *