Mooi begin 2013

Omdat ik kan begrijpen dat sommige mensen met een lichte jaloezie mijn leven volgen, leek het me beter om maar niet al te vaak mijn website bij te werken met foto’s van alle zonnige vakantiebestemmingen waar ik dan natuurlijk wel keihard aan het werk ben! Daarom zal ik deze keer heel beknopt samenvatten dat ik de jaarwisseling en de dagen daaromheen met Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk op Gran Canaria hebt doorgebracht. Niet om te feesten, maar om elke dag heel wat fietsuurtjes op dit vulkanische eiland te maken. Vanzelf wordt dit trainingskamp altijd een behoorlijk ‘krachtblok’  omdat je weinig meer keus hebt dan bergop (en daarna bergaf natuurlijk) te fietsen! Elke training maakten we wel zo’n 2000 tot 3000 hoogtemeters. Vervolgens was ik een paar dagen thuis om een inspanningstest te doen voor mijn ploeg, Rabo/LIV Giant. Gisteren heb ik nog deelgenomen aan de strandrace Egmond-Pier-Egmond. Ik had me hier dus niet speciaal op voorbereid maar het was erg leuk om te doen! Ik had een geweldige Giant strandfiets van  Theo Schilder uit Alkmaar te leen en dat scheelde natuurlijk enorm. De wedstrijd verliep voor mijn gevoel verassend goed, ook al heb ik nog bijna niet op intensiteit getraind, 36 km ‘in het rood rijden’  over het strand resulteerde in een 2e plaats bij de vrouwen (1.11.47 uur en 63e in de totaaluitslag)! Marianne Vos won met een ruime voorsprong, ik had weer een flink gaatje op de nummer drie: Alieke Hoogenboom (BikeZone). En vandaag is het alweer tijd om opnieuw mijn koffer in te pakken. Morgen vertrek ik voor een trainingsstage van een week met mijn ploeg naar Mojacar (Zuid-Spanje). Ik heb erg veel zin om mijn ploeggenootjes weer te zien en samen onze laatste voorbereiding te doen voor het seizoen echt gaat beginnen: 29 januari in Qatar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *