Nieuw seizoen, nieuw tenue

Geen betere manier om het nieuwe jaar te beginnen dan vanuit een zonnig oord, met mijn fiets en vrienden! Daarom heb ik net als vorig jaar de jaarwisseling op Gran Canaria gevierd, waar ik samen met mijn Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk een trainingskamp belegd had. Samen met nog vier vrienden verbleven we daar 10 dagen en hebben we wederom prachtige, lange ritten met vooral heel veel hoogtemeters over het eiland kunnen maken. Na slechts vier dagen in Nederland te zijn geweest ben ik ondertussen alweer met mijn ploeg; Rabobank Liv, naar het Spaanse Calpe (Alicante) afgereisd. Ook hier staan er weer lange ritten maar ook wat meer wedstrijdspecifieke trainingen op het programma. Tussendoor waren die vier dagen in Nederland behoorlijk vol gepland. Onder andere met de strandrace Egmond-Pier-Egmond op zaterdag 11 januari. Aangezien ik de vorige twee strandraces had gewonnen en ze bij Theo Schilder wielersport in Alkmaar speciaal voor Marianne, Roxane en mij een supersnelle strandfiets hadden gebouwd wilde ik hier natuurlijk weer knallen! De omstandigheden waren echter superzwaar; het strand was met redelijk hoog water heel smal en daarbij nog heel erg mul en zacht. Ploeteren en harken dus! Een valpartij direct bij de strandopgang hielp ook niet echt mee en zo kon ik op de heenweg richting de pier niet bepaald in mijn ritme komen en verloor ik meteen de aansluiting met de eerste dames. Op de terugweg ging het beter en kon ik nog wat rensters inhalen maar niet meer genoeg om voor het podium mee te doen. Al kwam ik uiteindelijk maar een minuutje tekort op de nummer drie; Alieke Hoogeboom. Marianne won de wedstrijd voor Roxane. Geen tijd om teleurgesteld te zijn; ‘s avonds stond er een feestje van de familie op het programma wat geweldig leuk was om ook weer eens iedereen te kunnen zijn. Dit zijn toch dingen die je heel vaak net mist! Daarna was het alweer tijd om mijn koffer te pakken en maandag naar het hoofdgebouw van Rabobank in Utrecht af te reizen voor onze ploegpresentatie. Hier werd zowel onze ploeg als het Rabobank Development team gepresenteerd. Ook onze nieuwe kleding en website was hier voor het eerst te zien. Zoals je kunt zien is ‘huisstijl’ helemaal klaar voor 2014! Ondertussen werken wij hier onder de Spaanse zon om er zelf straks ook helemaal klaar voor te zijn. Adios!

Veel mooie uitzichtpunten op Gran Canaria
Met mijn ‘trainingsmaten’ op Gran Canaria: Ellen, Annemiek, Sjoerd, Nick en Harmen!

 

Hier nog kilometers aan het maken in mijn oude tenue
Hier nog kilometers aan het maken in mijn oude tenue

 

Nieuwe look, klaar voor 2014!
En hier de nieuwe look, klaar voor 2014!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *