NK Tijdrijden en Weg

De afgelopen week stond in het teken van het NK Tijdrijden, woensdag in Winsum, en het NK weg, zaterdag in Kerkrade. Voor mij persoonlijk brachten beide wedstrijden niet helemaal wat ik ervan gehoopt had. Op het NK tijdrijden had ik niet verwacht mijn bronzen medaille van vorig jaar te kunnen herhalen omdat ik mij deze keer niet specifiek op de tijdrit voorbereid had. Maar een achtste tijd op 2.30 minuut van winnares Ellen van Dijk viel toch wel erg tegen. Vanaf de start was de tijdrit een worsteling en ik kon nooit echt ‘vermogen’ leveren naar mijn gevoel. Even flink balen na afloop, maar daarna mijn vizier gericht op het NK weg. Hier had ik erg veel zin in en was super gemotiveerd om met mijn ploeggenoten voor het rood-wit-blauw te gaan. Ook zaterdag had ik niet mijn beste benen maar zat wel vanaf de start goed in de wedstrijd. De eerste ontsnapping na een kilometer of 15 kwam op naam van Vera Koedooder en mijzelf, na de tweede beklimming van het Duivelsbos sloten er nog 10 rensters aan waar we met de ploeg super in vertegenwoordigd waren. Lucinda sprong hier al snel uit weg en omdat de concurrentes niet organiseerden in onze groep liep haar voorsprong snel op. Van achter uit kwamen er nog heel wat rensters terug in onze groep en toen er na een aantal rondes wat aanvallen uit het peloton op de Duivelsberg zat ik te ver van achteren en miste ik de ‘kopgroep’ van negen die achter Lucinda reed. Wel jammer en een beetje stom van mezelf maar gelukkig hadden mijn ploeggenotes het voorin helemaal onder controle. Uiteindelijk gingen Marianne, Annemiek en Ellen van Dijk (die helaas door materiaalpech teruggeslagen werd) nog in de achtervolging maar Lucinda vervolmaakte haar monstersolo van ruim 90 kilometer en werd zo op een prachtige manier kampioen! Achter haar pakten Marianne en Annemiek het zilver en brons en dus was het Rabo Liv/Giant boven op het podium! Ik finishte als 21 en ook al had ik zelf op een betere dag of uitslag gehoopt, na zo’n geweldige teamprestatie kan je alleen maar met een grote glimlach terugkijken op de wedstrijd… Klik hier voor de complete uitslag. 

NK Tijdrijden in Winsum (foto: Cor Vos)
NK Tijdrijden in Winsum (foto: Cor Vos)
NK Weg: De eerste groep op de Mont Chevre (ik in het midden) (foto: sportfoto.nl)
NK Weg: De eerste groep op de Mont Chevre (ik in het midden) (foto: sportfoto.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *