Nog meer Amerikaanse avonturen

Nog maar net terug uit de Verenigde Staten kan ik jullie vertellen dat ik hier binnenkort meer te vinden zal zijn! Ik wist dit natuurlijk al een tijdje, want eind september heb ik mijn contract bij United Health Care Pro Cycling al getekend, maar ik moest het nog even voor mijzelf houden tot de ploeg dit gisteren officieel bekend maakte.

Voor velen zal deze ploeg, gesponsord door een een grote zorgverzekeraar, niet heel bekend zijn. Dat komt omdat zij de laatste jaren voornamelijk in de Verenigde Staten actief geweest zijn. Daar is het echter een van de beste en meest professionele ploegen, met zowel een mannen- als vrouwenploeg. En komend seizoen zullen ze ook een omvangrijk programma in Europa rijden. Een belangrijke reden voor mij om nu, want het rijden voor een Amerikaans team speelde al enkele jaren in mijn hoofd, wel deze stap te nemen. United Health Care Pro Cycling biedt mij de mogelijkheid om de belangrijkste Europese wedstrijden af te wisselen met een Amerikaans programma. Zo kan ik de wedstrijden rijden die mij goed liggen maar heb ik ook de uitdaging van een nieuwe omgeving en nieuwe wedstrijden. Dat laatste is iets waar ik bewust naar op zoek was in een nieuwe ploeg. Ik zal voor een aantal periodes in Amerika zijn, mijn thuisbasis blijft echter gewoon in Nederland.

Hoewel United Health Care een gerenommeerde ploeg is, die, zoals ik al gemerkt heb, zeer goed georganiseerd is, voelt het toch een beetje als een avontuur. En het is altijd leuk om je in een nieuw avontuur te storten.

Het persbericht en meer informatie over United Health Care vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *