Podium Gent-Wevelgem

Zondag 25 maart was een mooie dag voor de Rabo-dames. Hoewel we onze moesten opsplitsen in twee teams, één voor de wereldbeker Trofeo Binda in Italië en één voor de Belgische wedstrijd Gent-Wevelgem gingen we allebei met een mooie prijs naar huis. Want terwijl Marianne Vos naar haar tweede opeenvolgende zege in de WB soleerde kon ik in Wevelgem mijn eerste podiumplaats van het seizoen pakken!

Het was een mooie wedstrijd en hoewel we met slechts vijf rensters (de meeste ploegen waren met acht gestart) numeriek in de minderheid waren, konden we toch onze stempel op de koers drukken. Na de start in Middelkerke reden we naar 30 km ‘de Moeren’  in en daar probeerde we met de wind op de kant de eerste forcing te maken. We kregen hulp van enkele Skill rensters en zo wisten we het peloton uit te dunnen naar zo’n 50 rensters. Het weer was echter ‘te mooi’ en daarom kwam net voor de heuvelzone weer een grote groep terug. Vervolgens probeerden we met een groepje weg te komen wat Liesbet meteen op de Baneberg lukte in het gezelschap van Lizzie Armitstead. Na de Kemmelberg was ook het peloton gebroken en op de laatste klim, de Monteberg sprong ik hieruit weg op zoek naar de koploopsters. Ik kreeg twee rensters mee, Daams en Nostvold en iets later nog Kirsten Wild. Liesbet had helaas op de Kemmelberg bij Armitstead moeten lossen en toen we haar oppikten hebben Liesbet en ik met hulp van Nostveld (Hightech) geprobeerd het gat naar Armitstead te dichten. De Britse had echter een superdag en kwam niet meer binnen ons bereik, ze won dus na een knappe solo van 30 km. In de laatste kilometers met het peloton op onze hielen vielen Liesbet en Wild nog weg uit onze groep. Ik sprong in de laatste km weg om de tweede plek veilig te stellen. Met Jessie Daams als derde stond ik dus met twee van mijn oud-Garmin-Cervelo ploeggenootjes op het podium (die nu beide bij AA Drink rijden), dat was dan wel weer leuk!

Met een tevreden gevoel kijk ik dus terug op deze wedstrijd waar ik in elk geval mijn goede gevoel van de laatste weken bevestigd zag worden in een mooie podiumplek, goed teamwork en een mooie nieuwe wedstrijd die zeker een aanwinst is op de vrouwenkalender!

Champagne! foto Cor Vos ©2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *