Podium in GP Dottignies

Vandaag mijn eerste podiumplek van het seizoen gepakt in de Belgische UCI-koers GP Dottignies. Maar eigenlijk ben ik wel een beetje teleurgesteld dat we deze wedstrijd als Rabo Liv/Giant niet winnend hebben afgesloten. Al in de eerste kilometer trokken we het peloton uit elkaar en dat bleek ook de beslissende zet. De wind stond vanaf de start ideaal en we verrasten zo de concurrenten. De actie leverde een kopgroep op van dertien rensters, ik was met vier andere ploeggenoten vertegenwoordigd. Lange tijd schommelde de voorsprong van de kopgroep rond de minuut. Bij het ingaan van de laatste van vier rondes liep de marge terug naar 40 seconden. Daarom gingen we aanvallen en vielen vijf rensters uit de kopgroep terug in het peloton onder wie Liesbet en Thalita. Op zich jammer maar omdat zij vervolgens geweldig afstopwerk deden liep onze voorsprong weer uit naar de minuut. Sanne, Roxane en ik vielen vervolgens om de beurten aan en zo hielden we de wedstrijd in handen. Op ongeveer zes kilometer van de finish profiteerde Vera Koedooder echter van een moment van onoplettendheid van ons door weg te springen en reageerden we te laat. Toen ik op de laatste kasseienstrook de sprong waagde naar Vera bleef ik hangen op een handvol seconden. Op de finish kwam ik nog 4 seconden tekort!

Natuurlijk baal ik dat we op het laatst de wedstrijd nog zo uit handen gaven, al was Vera ook wel beresterk vandaag, dus deze winst was zeker niet gestolen. Maar ik had natuurlijk liever zelf mijn goede benen beloond met een overwinning…  Sanne werd nog derde door de sprint van het achtervolgende groepje te winnen. Klik hier voor de complete uitslag.

De koffer kan ingepakt blijven, dinsdag vertrek ik naar Groningen waar we van woensdag tot en met zondag de Energiewachtttour rijden!

Mooie sfeerfoto van Kris Claeye; Rabo maakt de koers
Mooie sfeerfoto van Kris Claeye; Rabo maakt de koers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *