Trainingskamp en WK selectie

Ondanks mijn valpartijen in La Course en de Acht van Chaam heb ik toch nog een druk programma met na-tour-criteriums afgewerkt. Helaas verliepen die wedstrijden niet allemaal even lekker. Waarschijnlijk hadden de valpartijen toch wat meer impact dan ik gedacht had. Na twee weken criteriums rijden was er nog geen duidelijkheid vanuit de ploeg wat betreft mijn programma en daarom ben ik spontaan ingegaan op de uitnodiging van Ellen van Dijk om haar te vergezellen naar een trainingskamp in Davos, Zwitserland. Eenmaal toegezegd, zaten we de volgende dag al in de auto richting de Zwitserse Alpen! Hier verblijven we ruim twee weken op uitnodiging van het Davos Performance Center. Niet alleen heeft deze organisatie geregeld dat we hier op ‘grote hoogte’ verblijven, maar ook in grote luxe! Het is allemaal top geregeld, en nog belangrijker, het trainen is hier geweldig mooi! Ellen is herstellende van haar sleutelbeenbreuk en in de eerste week hebben we vooral lange ritten gemaakt met veel hoogtemeters. Ik plan tussendoor iets meer intensiteit in mijn trainingen en ook de komende week zal ik gericht trainen richting de laatste wedstrijden van het seizoen. Ik hoop nog van start te gaan in Holland Ladies Tour en de Lotto Belgium Tour. Vandaag heb ik ook te horen gekregen dat ik geselecteerd ben voor het wereldkampioenschap op 26 september in Richmond, Verenigde Staten. Hier mag ik samen met Anna van der Breggen, Lucinda Brand, Roxane Knetemann, Amy Pieters, Ellen van Dijk en Chantal Blaak de Nederlandse kleuren vertegenwoordigen. Een supermooi doel om naar toe te werken. De komende week in Davos ga ik dus nog even goed gebruiken!

Hier nog wat jaloersmakende foto’s. En ja, een mooie omgeving helpt zeker bij het wegtrappen van onze kilometers, daar hebben we best wel oog voor tussen het afzien door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *