Update vanuit Afrika!

Beachrace Scheveningen (foto Rob Duin)
Beachrace Scheveningen (foto Rob Duin)

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een update geplaatst heb op deze site. Het seizoen is afgelopen en ik heb genoten van een heerlijk lange lange rustperiode! Bijna zeven weken heb ik de fiets in de schuur laten staan, afgezien van een ‘sportieve’ vakantieweek met vrienden in het Zuid-Duitse Inzell waar ik weer lekker heb geschaatst en gemountainbiked. Ook ben ik een weekje naar Barcelona geweest om juist lekker cultuur te snuiven! Begin november heb ik de trainingen weer opgepakt. De eerste weken gaat het mij vooral om weer lekker te sporten en om aan mijn basis te werken. Dat doe ik door te fietsen, zowel op de baan, MTB als bij goed weer op de wegfiets. Ook krachttraining is belangrijk in deze periode en daarnaast ga ik af en toe zwemmen of naar de ijsbaan. Om mezelf een nieuwe uitdaging te geven heb ik het rijden van strandraces wat serieuzer opgepakt. De eerste twee die ik begin en eind november in Egmond en Scheveningen reed heb ik weten te winnen, dus dat was erg leuk!

Podium Beachrace Scheveningen met Alieke Hoogenboom (2e) en Paulina Rooijakkers (3e) (foto Rob Duin)
Podium Beachrace Scheveningen met Alieke Hoogenboom (2e) en Paulina Rooijakkers (3e) (foto Rob Duin)

Ondertussen heb ik mijn koffers alweer gepakt en ben ik net als voorgaande jaren met de nationale selectie vertrokken naar Paarl, Zuid-Afrika. Hier verblijven we 2,5 week en doen we voornamelijk lange duurtrainingen en krachttraining. De weersomstandigheden zijn hier perfect, er is slechts 1 uur tijdsverschil met Nederland en goed gezelschap om mee te trainen! En daarnaast heb je ook weer eens de tijd om je website bij te werken 😉

Met de selectie voor een monument ter ere van Nelson Mandela. Toevallig een dag voor zijn overlijden: Ellen van Dijk, Marianne Vos, Regina Bruins, Roxane Kneteman, Chantal Blaak, Lucinda Brand, Anna van der Breggen, Kirsten Wild, Amy Pieters en ikzelf.
Met de selectie voor een monument ter ere van Nelson Mandela. Toevallig een dag voor zijn overlijden: Ellen van Dijk, Marianne Vos, Regina Bruins, Roxane Kneteman, Chantal Blaak, Lucinda Brand, Anna van der Breggen, Kirsten Wild, Amy Pieters en ikzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *