USA update

Ik zou hier een heel lang verhaal kunnen schrijven over de afgelopen weken, maar ik denk dat het net zo leuk (en makkelijk voor mij) is om een fotoverslagje te maken.

Na Joe Martin Stage Race had ik een klein beetje ‘vrij’. Alleen twee criteriums in het weekend het eerste weekend van mei in Charlotte en Belmont (beide North Carolina). Criteriums in de Verenigde Staten zijn iets anders dan in Nederland. Ze zijn kort (50 minuten), het is van start tot finish vol gas, er is heel veel publiek en er is veel prijzengeld te verdienen. Mijn ploeggenotes zijn behoorlijk ervaren in deze criteriums en ik vond het zelf ook heel leuk om te doen. Beide wedstrijden konden we onze sprintster Coryn Riviera naar de overwinning loodsen.

De ‘Blue Train’ op stoom in Charlotte:

5Z2P8959

Omdat ik verder geen wedstrijden had was het heel leuk dat mijn vriend mij voor een paar weken gezelschap kwam houden. We hebben heel wat trainingskilometers gemaakt en de omgeving van Asheville (NC) verkend. We logeerden deze weken bij mijn ploeggenoot John Murphy en zijn vrouw Ally Stacker, een ex-wielrenster die ik nog ken uit de tijd dat zij in Europa wedstrijden reed.

DuPont Forest:

FullSizeRender-2

Blue Ridge Parkway:FullSizeRender

Ally en John (en Bam en Wallace):IMG_6863

Blue Ridge Parkway:IMG_6998

The American lifestyle 😉 Met Ally, die ook nog eens een geweldige kok is (en ook een geweldige coureur, aangezien ik mijn snelheidstrainingen achter haar auto kon doen)!IMG_6999

Hiken naar Looking Glass Rock. Alweer een geweldig uitzicht!

FullSizeRender-3

Maar al snel was het alweer tijd om mijn koffers te pakken voor de volgende wedstrijd, de Amgen Tour of California. Een van de belangrijkste wedstrijden voor mijn team dit jaar, een World Tour wedstrijd in eigen land! De concurrentie was natuurlijk wat heviger dan in de voorgaande Amerikaanse wedstrijden, omdat nu ook de grote Europese ploegen overgekomen waren. Het rijden op ‘home soil’, zoals de Amerikanen dat noemen, hielp wel en we hadden een goede week. Elke dag een top-10 resultaat met als hoogtepunt een derde plaats in de ploegentijdrit waar we verrasten door een aantal ploegen als Rabobank-Liv, Canyon-Sram en Wiggle-Honda achter ons te laten.

Een prachtige setting voor de eerste etappe van de Tour of California: South Lake Tahoe

Amgen Tour of California Amgen Tour of California

Een succesvolle ploegentijdrit in Folsom. Derde achter Team 2016 en Boels-Dolmans.

13255903_581940211968705_5629838659193136713_n stage-2 ATOC WomenÕs Race

De laatste etappe was een criterium in Sacramento. Zelfs na de finish kan ik nog lachen!

Amgen Tour of California 13220925_581940388635354_1125614650620705740_n

Deze week ben ik weer terug in Asheville om me voor te bereiden op de laatste wedstrijden in de USA, de Winston-Salem Classic en Philadelphia (World Tour).

Weer terug op de Blue Ridge Parkway (dit is inderdaad wel mijn favoriete weg om op te trainen hier)!

IMG_7036

Fotocredits: Jonathan Devich/UHC procycling/UCIwomen/Sjoerd Veltman/ ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *