Van Davos naar Richmond

Het is de laatste weken wat stil op mijn website, maar ik heb zeker niet stil gezeten! Na een geslaagd trainingskamp in Davos met Ellen van Dijk was ik helemaal klaar voor de laatste helft van het seizoen, met natuurlijk als belangrijkste doel het WK weg in Richmond. Helaas kreeg ik bij thuiskomst te horen dat ik de ploeg mij niet opgesteld had voor de Boels Rental Holland Ladies Tour, die een paar dagen later van start zou gaan. Erg jammer, maar snel een plan-B opgesteld met mijn trainer. De afgelopen weken heb ik heel wat criteriums in Nederland en België gereden, clubwedstrijden, toertochten en (brommer)trainingen. Ook ben ik met de KNWU selectie van start gegaan in de Lotto-Belgium Tour. Na twee etappes moest ik de wedstrijd helaas verlaten omdat mijn ploeg mij opriep voor de Giro della Toscana. Deze drie daagse heb ik dus nog gereden met een 12e plaats in het eindklassement als resultaat. Hoewel het hier en daar wat improviseren was omdat ik geen duidelijk programma van Bigla had, heb ik mijzelf voor mijn gevoel toch optimaal kunnen voorbereiden op het WK. Met dank aan mijn trainer, mijn vriend en Harrie van der Horst (die bij weer en wind op de brommer klimt en mij naar alle criteriums brengt), die altijd voor mij klaar staan! In de wedstrijden merkte ik gelukkig dat het met mijn vorm wel goed zit.

Ik heb dan ook heel veel zin in het WK. Zaterdag 26 september om 13.00 uur gaan we van start! De wedstrijd wordt live uitgezonden op o.a. de NOS, 19.00 uur Nederlandse tijd.

Na het WK blijf ik nog even in Amerika om vakantie te vieren. Over mijn plannen voor volgend jaar binnenkort meer. Wel kan ik vertellen dat ik besloten heb het Bigla Pro Cycling Team te verlaten.

 

Foto’s onder: In Davos de basis gelegd voor het laatste deel van het seizoen (foto’s: Maurice Parree, Hotel Grischa)

irisellendavos2irisellendavos1

Foto onder: Criteriums in Nederland en België met enkele podiumplaatsen als resultaat (foto: Krist van Melle)
161164540.gDV7msqf.sized_KVM_0942

Foto onder: Lotto Belgium Tour met de KNWU selectie (foto: velofocus.com)

Iris Slappendel (Netherlands)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *