Van start! Omloop het Nieuwsblad

Gisteren was het dan eindelijk zo ver, de eerste wedstrijd van het seizoen. Traditiegetrouw is dat de openingsklassieker Omloop het Nieuwsblad. Om 11.20 uur werd het startschot gegeven in Gent voor een wedstrijd over 120 km met acht klimmen en 5 kasseienstroken. Het is ook traditie dat op de derde klim van de dag, de Cote de Trieu, de wedstrijd meestal openbreekt. Zo ook deze editie. Toen het peloton daar brak zat ik net achter de eerste groep en vervolgens wist ik op de Paterberg weer bij ze aan te sluiten. Na de eerste serie klimmen konden we de balans opmaken en maakten Annemiek van Vleuten, Ashleigh Moolman en ik namens Bigla deel uit van een eerste groep van circa 25 rensters. Boels-Dolmans was hier in de meerderheid met vijf rensters. Op de volgende serie kasseienstroken (na ongeveer 80 kilometer) begon mijn rechtershifter (achterderailleur) dienst te weigeren. De shifter bleek kapot en helaas was er geen reservefiets voor mij beschikbaar. In eerste instantie probeerde ik door te rijden op het enigste verzet wat ik nog had (53×28) maar dat was natuurlijk geen doen. Na 15 km tobben kreeg ik de reservefiets van Annemiek die veel te klein was maar zo kon ik in elk geval finishen. Ondertussen was ik natuurlijk al lang de aansluiting met de kopgroep kwijt. Ashleigh en Annemiek reden top in de eerste groep maar konden niet tegen de andere blokken op. Uiteindelijk won Anna van der Breggen (Rabobank) knap de wedstrijd door in een sprint a deux Ellen van Dijk (Boels-Dolmans) te verslaan. Ik finishte, behoorlijk gefrustreerd, de wedstrijd als 32e. Helaas is dit ook een deel van de sport en is het geluk niet altijd aan je zijde. De benen waren in elk geval goed en de samenwerking met mijn ploeggenoten ook, wat toch altijd even spannend is de eerste wedstrijd samen. Nu hopen dat ik de komende wedstrijden meer geluk heb, kansen genoeg in elk geval met deze week nog GP Samyn (woensdag) en op zaterdag de eerste editie van Strade Bianche voor vrouwen!

(foto’s: Sportfoto.nl)

Omloop het Nieuwsblad 2015 Omloop het Nieuwsblad vrouwen Omloop het Nieuwsblad vrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *