Wereldbeker Drenthe

Donderdagochtend reisde ik voor drie wedstrijden af naar Drenthe. In eerste instantie zou ik alleen de Wereldbeker op zaterdag en de Novilon Cup op zondag rijden, maar omdat mijn ploeggenoot Lucinda ziek was werd ik woensdagavond gebeld of ik de volgende dag ook de 8 van Dwingeloo kon rijden. Ik had die woensdag een behoorlijke pittige training afgewerkt met het oog op de wedstrijd van zaterdag en dat merkte ik wel donderdag. Ik was vermoeid en voelde me slecht en aangezien het een nerveuze en snelle wedstrijd was, kon ik ook niet bepaald relaxed in het peloton meerijden. Daarom ben ik halverwege de wedstrijd afgestapt om zoveel mogelijk te herstellen voor de WB zaterdag. Marianne Vos had duidelijk wel goede benen in won de sprint van een uitgedund peloton en boekte daarmee de eerste overwinning voor ons team dit seizoen!

Zaterdag was het aan de start in Hoogeveen niet alleen koud (rond het vriespunt) maar regende het ook nog eens flink! Dat werd dus een  zware wedstrijd over 132 km met vier kasseienstroken en drie beklimmingen van de beroemde Drenthse vuilnisbelt; ofwel de VAM-berg! Ik voelde me gelukkig weer heel goed en had ondanks het slechte weer veel zin in de wedstrijd. Met mijn ploeggenoten Roxane, Annemiek, Liesbet, Megan en Marianne hadden we een sterk team met natuurlijk de absolute favoriet. Na de eerste kasseienstrook was het peloton al uitgedund tot zo’n 35 rensters en waren we met z’n vijven vertegenwoordigd. In de finale hadden we optimale controle en heb ik zelf ook nog enkele malen geprobeerd om alleen of met een klein groepje weg te komen. Helaas lukte dat niet. Marianne demarreerde vervolgens op de laatste beklimming van de VAM-berg waarna alleen Ellen van Dijk (Specialized-Lululemon) nog bij haar kon aansluiten. Marianne won het sprintje en zo was de eerste WB van het seizoen binnen! Ik reed in een tweede groepje voor de tiende plek maar werd helaas op drie kilometer van de finish onderuit gereden op een rotonde en finishte daarom als 32e. Maar wetende dat de winst al binnen was kon ik toch lachend over de finishlijn! Daarna snel naar de warme douche en hete thee, wedstrijden als deze zijn een behoorlijke aanslag op je lichaam. Dat was ook wel te zien aan het scenario dat zich na de wedstrijd afspeelde de teambus; alsof er een aantal oorlogsslachtoffer van een Siberisch front waren teruggekeerd! Bekijk hier de samenvatting op TV Drenthe.

Die zaterdagavond was er ook nog de Rabo Sportverkiezing van de Krimpenerwaard. Ik was samen met Bo Rook (tae kwondo) en Daphne Slingerland  (turnen) genomineerd en ik won! Hartstikke leuk natuurlijk. Helaas zat ik zelf dus in Drenthe en heeft mijn vader de prijs in ontvangst genomen. Stefan de Vrij (aanvoerder Fijenoord) werd verkozen tot Sportman en Patrick Roest (schaatsen) tot Sporttalent. Een enorm leuke waardering vanuit de regio voor een succesvol 2012!

De Novilon ERD Cup die zondag verreden zou worden werd afgelast in verband met een flinke laag sneeuw die zaterdag op zondagnacht in Drenthe was gevallen. De organisatie besloot dat het onverantwoord was om de wedstrijd door te laten gaan. Erg jammer maar wel een begrijpelijke en verstandige beslissing.

drenthe4

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *