Afscheid van Rabo, nieuw avontuur Bigla

Na drie jaar deel uitgemaakt te hebben van de Rabobank Liv formatie heb ik besloten om weg te gaan bij deze ploeg en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Het klinkt misschien wat vreemd om een een contractverlenging van de beste ploeg ter wereld naast je neer te leggen en voor een wat onzekerder avontuur te kiezen. Maar ik ben niet bang om (voor sommige) verassende keuzes te maken, ik denk zelfs dat dat mij fris en gemotiveerd houd. Ik heb met enorm veel plezier vanaf 2012 bij de Rabobank ploeg gereden en genoten van de successen die we samen geboekt hebben. Vooral aan het jaar 2012 koester ik zeer goede herinneringen, misschien wel mijn beste jaar ooit. Zelf boekte ik in dat jaar verschillende internationale overwinningen, waaronder de Wereldbeker wedstrijd in Vargarda, Zweden. Ook het winnen van de Giro Rosa met Marianne was een absoluut hoogtepunt. Ook afgelopen seizoen was voor zowel mijzelf als de ploeg heel succesvol. We regen de overwinningen aaneen, met voor mijzelf als absoluut hoogtepunt het winnen van de Nationale titel in Ootmarsum. Als rensters heb ik mezelf verder kunnen ontwikkelen in deze ploeg en op kunnen trekken aan het hoge niveau van mijn ploeggenotes, een belangrijke reden waardoor ik elk jaar nog stappen heb kunnen zetten.

Aan de andere kant betekent het voor mij ook, wanneer je deel bent van zo’n sterk collectief, dat mijn rol in de meeste wedstrijden hetzelfde is en dat ook zo zou blijven in het komende seizoen. Het Bigla Cycling Team zal ook uit een sterke groep rensters gaan bestaan, maar ik zie hier zeker meer kansen en uitdagingen voor mijzelf. Daarnaast wilde ik ook graag weer naar een buitenlandse, of in elk geval meer internationaal samengestelde ploeg. Ook kijk ik uit naar de samenwerking met de nieuwe begeleiding en manager Thomas Campana, die mij enthousiast voor dit project gemaakt heeft en waar ik eerder mee samenwerkte in het Cervelo Test Team. Ik ben Rabobank, Liv/Giant , de begeleiding van het team en mijn ploeggenotes dankbaar voor de drie mooie jaren waar ik met veel plezier aan terug zal denken.

Officieel persbericht Bigla Cycling Team:

Iris Slappendel confirms move to Bigla Cycling Team

Dutch Champion looks for new challenge and opportunities

The Bigla Cycling team is happy to confirm the fourth new member of the team for the 2015 season, Iris Slappendel. The 29 year old is the reigning Dutch National Road Champion and describes herself as an all-rounder with good time trial ability and a valuable member for the team time trial and says her specialty is the northern European classics which she is looking forward to targeting.

“When it came to this decision to switch teams I was basically looking for a new environment and a more challenging one for myself,” Slappendel said.

“At Rabobank I played the same role in the team and with Bigla we will race different tactics which will give me more opportunities. I feel it’s a step in my career that I need right now. A change of environment is always good after a few years. It’s good to be surrounded by new management and new teammates, which can inspire and motivate you.”

Having confirmed the extension of the sponsorship for two more seasons, the team has already confirmed new riders Annemiek van Vleuten, Shelley Olds and Ashleigh Moolman-Pasio.

“Iris is this kind of rider a team needs for many different disciplines. She will play a major role within our tactical ideas for how we want to approach races. Apart from this, Iris is one of the most experienced riders in the TTT. I was extremely pleased with her decision to join the team next year,” team manager, Thomas Campana said.

“The spring classics is important for me and I’m also thinking of the world team time trial championships in America. That’s a big goal,” Slappendel concluded. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *