Einde deel 1!

Zo, mijn voorjaarscampagne zit erop! Ondertussen heb ik al van een paar dagen rust mogen genieten en nu ga ik mij voorbereiden op deel 2 van het seizoen. Eerst nog even over de laatste wedstrijden van april. Ik reed vorig weekeind (19-21 april) op vrijdagavond nog een tijdrit in Borsele. De uitslag daar, 18e, was niet bepaald om over naar huis te schrijven. De volgende dag in de Omloop van Borsele ging het gelukkig beter. Ondanks een valpartij na 5 km kwam ik even later toch in de kopgroep terecht, bestaande uit 17 vrouwen. Na een paar aanvalspogingen viel deze groep in de finale uiteen in 3 stukken. Lucinda zat in de kop van de wedstrijd met nog 4 rensters, Annemiek in de achtervolgende groep van 6 en ik daar weer achter in een groepje van 6. Door de harde wind was het peloton ondertussen al op een heel aantal minuten achterstand. De wedstrijd werd gewonnen door Vera Koedooder voor Loes Gunnewijk en mijn ploeggenootje Lucinda pakte de overgebleven podiumplek. Ik finishte als 14e. Vervolgens stond ik zondag weer aan de start in Belgie voor de klassieker ‘Dwars door de Westhoek’. Ik voelde me echter heel slecht die dag. In de finale heb ik met mijn ploeggenotes nog wel flink aangevallen om een massasprint te ontlopen, maar zonder succes. Pauline sprintte uiteindelijk nog knap naar een derde plaats achter Jolien ‘d Hoore en Martine Bras.

Het zware voorjaar had echter zijn tol geëist, mijn lichaam was behoorlijk op zo merkte ik de laatste twee weken. Vanaf eind november was ik onderweg voor trainingskampen en wedstrijden en ook de slechte en koude weersomstandigheden van het voorjaar hebben erin gehakt. Ik kijk redelijk tevreden terug naar dit eerste deel. Zoals gehoopt was ik goed in vorm in de week van Vlaanderen en de Energiewachttour. Helaas werd ik voor de Ronde van Vlaanderen niet opgesteld, de dag erop behaalde ik wel een tweede plaats in Dottignies en ook in de eerste etappe van de Energiewachttour werd ik derde en vervolgens achtste in het eindklassement. Ook was ik blij met een sterk optreden in de Ronde van Drenthe die Marianne vervolgens wist te winnen. Een persoonlijke overwinning dit voorjaar was natuurlijk helemaal mooi geweest! Maar het seizoen is nog lang er er komen nog veel mooie wedstrijden. Nu staat er eerst een trainingskamp met de Nationale ploeg in Toscane op het programma waarna we vervolgens meteen doorgaan naar de Tour Langedoc Roussillion (Zuid Frankrijk), die ik met Rabobank Liv/Giant zal rijden. Vervolgens staan er nog heel wat klassiekers, NK’s en etappekoersen als de Giro Donne op het programma. Op naar deel 2 dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *