Energiewachttour

Een korte update vanuit Stadskanaal! Gisteren zijn we van start gegaan met de 5-daagse wedstrijd Energiewachttour, in de provincie Groningen. De eerste etappe van 110 km was behoorlijk hectisch met wind, waaiers, verkeer op het parcours en een herstart uit protest van de rensters. Ik maakte met mijn ploeggenotes Annemiek, Lucinda en Sanne deel uit van een kopgroep van 22 rensters die ontstond door de wind ‘op de kant’. In de finale probeerden wij om de beurt weg te springen. Mij lukte dat op 6 km van de finish in het gezelschap van de Belgische Evelien Arys. 2 Kilometer later sloten Loes Gunnewijk, Ellen van Dijk en Kirsten Wild aan (Arys moest toen lossen). Met z’n vieren gingen we dus richting de finish. De etappe winnen in dit gezelschap werd een moeilijke opgave voor mij met deze snelle dames, de derde plaats die ik haalde in de sprint achter Wild en van Dijk was op dat moment het hoogst haalbare. Een mooi begin van de week in elk geval!

Vandaag stond de tweede etappe op het programma. Weer 105 km met wind en waaiers. In het begin had ik het wat lastig omdat ik wat te ver van achter zat vanuit het vertrek en er meteen veel gaten vielen in het peloton. Gelukkig kon ik op tijd weer van voren aansluiten, vooral dankzij mijn ploeggenootjes Megan, Sanne en Lucinda die mij even ‘uit de wind zetten’ om zo voorin te komen. Na een kilometer of 50 ontstond de uiteindelijke kopgroep van 13 rensters waarin vooral Specialized-Lululemon met vier rensters goed vertegenwoordigd was. Ik had mijn ploeggenootje Jolanda Neff mee. We hadden al snel een flinke voorsprong (1.43 min op de finish). In de finale waren er redelijk wat aanvallen maar geen blijvende en dus gingen we met 13 sprintten in Veendam. Wild won opnieuw, nu voor Hosking en Visser. Ik finishte als 10e. Ik sta nu vierde in het algemeen klassement (zelfde tijd als de nummer 3). Morgenochtend is er een tijdrit over 20 km en in de middag nog een etappe over 70 km. Vooral de tijdrit zal het klassement nog meer in een plooi leggen. De wedstrijd eindigt op zondag.

Een samenvatting van de wedstrijd is trouwens elke dag te zien op RTL 7 om 17.45 uur! Meer info is ook te vinden op de website van de Energiewachttour en Rabosport.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *