Even terug naar de basis…

Zoals ik eerder al schreef, heb ik een behoorlijk pittig voorjaar achter de rug. Ik geniet dan ook met volle teugen van de twee weken die ik nu in Toscane doorbreng met de Nationale selectie. Samen met Ellen van Dijk, Anna van der Breggen, Marianne Vos en Annemiek van Vleuten zijn we weer even terug naar de basis. Zowel letterlijk als figuurlijk, want Toscane en hotel ‘Zi Martino’ is ondertussen een vaste basis waar ik nu alweer voor het achtste jaar terugkom. Daarnaast gebruiken we dit trainingskamp als basis in de opbouw naar het tweede deel van het seizoen toe. Een opbouwperiode zoals we in de winter doen met duurtrainingen als basis, maar dan wat korter. Het is heerlijk om weer lange ritten op de fiets te maken in deze prachtige omgeving, daarnaast is het lekker rustig, goed weer en natuurlijk goed eten! De eerste twee trainingsblokken van voornamelijk rustige duurtraining zitten er ondertussen alweer op en ik voel me elke dag beter op de fiets. En ondanks dat ik hier al zo vaak geweest ben gaat het absoluut niet vervelen. Mede dankzij onze coach Johan Lammerts die elke keer nog nieuwe routes, weggetjes en klimmen voor ons weet te vinden!

Bijzonder vond ik het ook dat Loes Markerink afgelopen week mee was als fysio/masseur. Een beetje wennen om mijn ouwe maatje waar ik mijn eerste WK-medaille mee behaalde (2003, Hamilton, zilver en brons op de tijdrit) nu in mijn benen te zien kneden, maar ook dat kan ze erg goed en het was erg gezellig om Loes weer eens mee te hebben! Ook hebben we hier gezelschap van het schaatsteam Corendon die hier hun eerste trainingskamp van het schaatsseizoen 2013-2014 hebben.

Nog een blokje van drie dagen te gaan waarin we weer wat intensiever en korter gaan trainen en dan moeten we alweer onze koffers pakken om door te reizen naar Frankrijk voor de Tour Langedoc-Roussillion.

935562_565467066807444_1915142294_n
La vita e Bella: Zon, Cipressen en goed gezelschap!
Speciaal ter ere van Marianne's verjaardag: Dagje trainen op het eiland Elba!
Speciaal ter ere van Marianne’s verjaardag: Dagje trainen op het eiland Elba!
Voorafgaand aan het trainingskamp hadden we de presentatie van de nieuwe sponsor van de KNWU dames- en herenselectie: Lotto
Voorafgaand aan het trainingskamp hadden we de presentatie van de nieuwe sponsor van de KNWU dames- en herenselectie: Lotto. Met Pieter van der Hoogenband.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *