Het klassieke seizoen geopend!

Traditiegetrouw is afgelopen zaterdag het klassieker seizoen van start gegaan met de Omloop het Nieuwsblad. Zowel voor de mannen als voor ons dus! We gingen ook met echt ‘klassieker-temperaturen’ van start in Gent; 0 graden en met een Noord-Oostenwind een gevoelstemperatuur van -10 graden! Lastige omstandigheden op een pittig parcours dus (7 klimmen, 4 kasseienstroken, 125 km) en dat resulteerde in een mooie wedstrijd. Ik kon goed mee tot de Molenberg op 90 km, hier begon ik te ver van achteren (het beste was er toen ook al wel af) en zo zag ik bovenop dat er een kopgroep van 13 weggereden was. Gelukkig zaten mijn ploeggenoten Annemiek, Megan en Roxane wel mee en zij kleurden de finale met de rensters van Orica-Greenedge. Uiteindelijk wisten Tiffany Cromwell (Greenedge) en Megan in de finale te ontsnappen uit de kopgroep en Cromwell won vervolgens de sprint a deux. Ik voelde me behoorlijk goed, nog niet helemaal in vorm, maar dat had ik ook nog niet verwacht. Als ploeg hebben we in elk geval prima samengewerkt en gepresteerd dus ik kijk erg uit naar de komende weken, waar nog heel wat klassiekers op de planning staan!
Ik finishte in de 2e groep als 29e, klik hier voor de complete uitslag.

Omloop Het Nieuwsblad 2013 women
Met Lucinda op de Patersberg. Foto: Cor Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *