Ladies Tour of Qatar

De kop is eraf, de eerste wedstrijd van 2013 zit erop! Voor de Rabo Liv/Giant meiden was het een wedstrijd met ups en downs. De eerste etappe baalde ik persoonlijk nogal omdat ik op het beslissende moment van voren mee was in de goede waaier maar me er vervolgens uit liet ‘zetten’ waardoor ik in een groep daarachter terecht kwam. De kans op een goed dagresultaat of klassement was toen verkeken. Liesbet was vervolgens de enigste Rabo renster in de eerste groep, maar reed nog wel heel knap naar een vierde plaats. De tweede etappe lieten we ons als ploeg verassen toen Orica-Greenedge het op de kant trok, zo waren er meteen 9 rensters vertrokken. Lucinda, Roxane en ik zaten in de tweede waaier en zo finishte ik nog net in de top-20. Liesbet had helaas een off-day en zo was ook haar klassement verkeken. De derde etappe was redelijk dramatisch voor de ploeg. Roxane, Lucinda en Liesbet waren betrokken bij valpartijen op het moment dat het peloton in stukken sloeg, complete chaos! Niemand in de eerste groep en Liesbet moest zelfs de wedstrijd staken. De laatste etappe stonden we nog maar met vier rensters over, maar wisten we de week wel weer goed af te sluiten door allemaal agressief en attent te rijden. Lucinda zat mee in de beslissende etappe en toen deze groep in de finale teruggepakt werd wist ze nog knap als 2e te finishen in de massasprint, achter winnares Kirsten Wild (Argos-Shimano). Ik had nogal een bizar accident deze etappe. Net voor de finale reed ik waarschijnlijk op een blik of fles ruwe olie dat op de weg lag. Een enorme knal, twee lekke banden en koppijn tot gevolg (de fles knalde omhoog tegen mijn helm). Compleet onder de olie kon ik wel terugkomen in het peloton maar ik glibberde (behoorlijk stinkend) van de fiets af! Tsja, dat Qatar een echte oliestaat is heb ik vandaag dus aan den lijve kunnen ondervinden…

de ploeg met mechanieker Sem voor het hotel in Doha, Qatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *