Terug op de fiets

Het is even stil geweest van mijn kant. Na het Wereldkampioenschap in Ponferrada heb ik een flinke rustperiode genomen. Dat was nodig om de batterij weer even helemaal op te laden. Wel ben ik begin oktober nog een keer de fiets op gestapt. Marianne Vos had de ploeg uitgenodigd om samen ‘l Eroica te rijden. Een toertocht over de Toscaanse ‘Strade Bianche’ (witte wegen, onverhard dus) waar je complete uitrusting 25 jaar of ouder moet zijn. Met z’n allen dus op een oude fiets en in oude kleding de fiets op. Een enorm leuke ervaring! Daarna ben ik met mijn vriend op vakantie geweest en hebben we ruim drie weken door IndonesiĆ« (Javi, Bali en Lombok) gereisd. Terug in Nederland was het weer tijd om de fiets uit de schuur te halen. Ik had na deze leuke periode weer helemaal zin om te gaan trainen, maar het was (zoals eerlijk gezegd elk jaar) wel weer even schrikken hoe snel je conditie achteruit gaat. Gelukkig had ik de stijgende lijn snel te pakken. Op dit moment ben ik met de Nederlandse selectie op trainingskamp in Florida, USA. Andere jaren gingen we in december onder leiding van bondscoach Johan Lammerts naar Zuid-Afrika, deze keer is voor de afwisseling voor Florida gekozen. Ook hier zijn de weersomstandigheden over het algemeen prima en is het fijn trainen. We maken hier veel lange dagen van 3 tot 5 uur op de fiets met om de paar dagen een krachttraining daarbij. We werken hard aan de basis dus hier!
Begin januari staat het eerste trainingskamp met mijn nieuwe ploeg, Bigla Pro Cycling Team gepland, de winter vliegt voorbij zo!

Team 'l Eroica Team ‘l Eroica

Na een lange hike, op top van de Merapi (3000 m), de meest actieve vulkaan van Indonesie. Na een lange hike, op top van de Merapi (3000 m), de meest actieve vulkaan van Indonesiƫ.

Op bezoek bij 'fietsvriendin' Nana en haar gezin in Lamongan (Surabaya, Oost Java) Op bezoek bij ‘fietsvriendin’ Nana en haar gezin in Lamongan (Surabaya, Oost Java)

Trainen in Florida, met Chantal Blaak Trainen in Florida, met Chantal Blaak

De ploeg in Florida, Anna van der Breggen, Roxane Knetemann, Amy Pieters, Ellen van Dijk, Marianne Vos, Lucinda Brand, Annemiek van Vleuten, ik en Chantal Blaak De ploeg in Florida, Anna van der Breggen, Roxane Knetemann, Amy Pieters, Ellen van Dijk, Marianne Vos, Lucinda Brand, Annemiek van Vleuten, ik en Chantal Blaak

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *