Winst in Rijsoord

Winst in Rijsoord

De eerste overwinning van het jaar is dan eindelijk een feit. In het voorjaar had ik een goed niveau, maar wist nergens echt uit te blinken. Waar dat aan lag? Dat is altijd moeilijk te zeggen in deze sport. Om een grote wedstrijd te kunnen winnen heb je meer nodig dan een goede conditie, zonder een paar superbenen en een portie geluk ga je de concurrentie niet achter je houden. Met de drie-daagse wedstrijd GP Elsy Jacobs, vorig weekeind in Luxemburg, sloot ik mijn voorjaarscampagne af. Vooral de laatste weken van april waren erg druk geweest en na de wedstrijd in Luxemburg heb ik dan ook een paar dagen mijn fiets in de schuur laten staan en even gas terug genomen. Na deze korte rustperiode ging ik zaterdag weer uitgerust en vol energie op de fiets naar Rijsoord voor een criterium, de ‘Draai rond de Kraai’. Er stond een pittig windje in deze wedstrijd en al na enkele ronden wedstrijd wist ik met Paulina Rooijakkers (Parkhotel CT) weg te rijden. De samenwerking was meteen goed en dat was ook nodig, want achter ons gaven ze zich niet zomaar gewonnen. Uiteindelijk hadden we wel een behoorlijke voorsprong en op drie ronden voor het einde kon ik Paulina afschudden en zo solo winnen. Dat was weer eens een lekker gevoel!

De dag daarop stond er weer een criterium op het programma; de Ronde van Nieuw Vossemeer. Hier was het lastiger om er tussenuit te glippen, aangezien er zes rensters van Parkhotel CT waren die de wedstrijd flink gesloten wisten te houden en constant op het wiel zaten. Hier dus maar een goede training van gemaakt met veel aanvallen en weer teruggepakt worden, waar ik behalve een paar vermoeide benen niet meer dan een 15e plaats aan overhield.

De paar rustdagen hebben mij in elk geval weer energie gegeven voor het tweede gedeelte van het seizoen, dat zal beginnen met een trainingskamp met de Nationale ploeg in Toscane waar ik me ga voorbereiden op de volgende Wereldbekerwedstrijd, begin juni in Philadelphia (USA) en de wedstrijden die daarop volgen.

Foto’s: Sjoerd Veltman

5Z2P2657 5Z2P2692 5Z2P2748 5Z2P2821

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *