WK Ponferrada, the day after…

Weken leefde ik toe naar dit kampioenschap en voor je het weet is het voorbij! Gisterenmiddag stonden we opgetogen aan de start van DE wedstrijd van het jaar. Na 1,5 ronde wedstrijd stonden de zaken er ineens heel anders voor. In volle afdaling viel er een renster voor in het peloton waardoor er een enorme valpartij ontstond. Marianne, Chantal, Lucinda, Thalita en ik zelf sloegen ook tegen de vlakte. Ik zag de valpartij voor me gebeuren maar de snelheid was hoog en ik kon geen kant op. Vallen was onvermijdelijk. Gelukkig zaten we, behalve Thalita die haar sleutelbeen brak en we daardoor meteen moesten missen, weer redelijk snel op de fiets. Roxane, Lucinda en ik konden Marianne net voor het begin van de volgende klim weer in het peloton afzetten. Toen kwam ik er ook achter dat mijn fiets niet meer schakelde. Door de valpartij zat onze coach op dat moment niet achter ons en moest ik de klimmen die ronde op het buitenblad doen. Bij de finishdoorkomst kon ik vervolgens van fiets wisselen. Een heel gedoe dus, plus dat ik aan de valpartij een zeer pijnlijke nek en rug overgehouden had. Gelukkig kon ik me daarna weer behoorlijk herpakken en tot 1,5 ronde voor het einde de ploeg helpen. Toen er flink doorgetrokken werd op de lange klim moest ik de rol lossen en bij de finish doorkomst werd ik uit de wedstrijd gehaald. Vervolgens heb ik in de box de laatste ronde in spanning op het grote scherm kunnen zien. Ik zag Marianne (maar ook Lucinda, Chantal en Ellen) een supersterke finale rijden maar helaas kwam ze tekort in de sprint. Het was een schrale troost dat mijn Franse ploeggenote Pauline Ferrand Prevot die sprint won, zeker ook een geweldige kampioene na een enorm sterk seizoen.

Met gemengde gevoelens kijk ik terug op dit WK. Ik heb genoten van alles om de wedstrijd heen en van de dagen vooraf aan de wedstrijd met de Nederlandse ploeg in het hotel. De wedstrijd zelf was zwaar en behoorlijk stressvol en dan krijg je ook nog als ploeg met zoveel pech af te rekenen… Ik voelde me heel sterk de afgelopen tijd en had gehoopt dat meer te kunnen tonen in de wedstrijd. Toch was dit WK een prachtige ervaring en ben ik trots op onze collectieve prestatie!

Nu is het tijd om uit te rusten en te genieten van het off-season. Vakantie!

Samenvatting en verslag op nossport.nl

Het team voor de start. Foto: Sportfoto.nl Het team voor de start. Foto: Sportfoto.nl

Foto: Corvospro.com Foto: Corvospro.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *