WK selectie en Holland Ladies Toer

Een dag na de wedstrijd in Plouay kreeg ik het verheugende bericht dat ik dit jaar geselecteerd ben voor het Wereldkampioenschap op de weg. Nadat eerder Annemiek van Vleuten, Marianne Vos, Anna van der Breggen, Lucinda Brand, Sabrina Stultiens en Ellen van Dijk al zeker waren van een plek, heeft bondscoach Johan Lammerts besloten de laatste drie plekken aan Roxane Knetemann, Chantal Blaak en mij te geven. Ik ben heel blij dat ik 27 september in Ponferrada, Spanje, Marianne Vos mag helpen in de belangrijkste wedstrijd van het jaar, om die felbegeerde regenboogtrui!

Maar tot die 27e september moet er natuurlijk nog wel heel wat gefietst worden, te beginnen met de Boels Rental Ladies Toer, afgelopen week. De start was dinsdag in Tiel met een tijdrit van 10 kilometer. Deze liep absoluut niet lekker bij mij maar mijn tijd (de 17e) viel nog alleszins mee. De dagen daarna gebeurde er eigenlijk weinig bijzonders, bijna alle dagen eindigde de wedstrijd in een sprint, behalve de etappe van vrijdag toen er een kopgroep weg bleef met daarbij mijn ploeggenote Sabrina Stultiens en de Amerikaanse Evelyn Stevens die daarmee de basis legde voor haar eindzege in deze wedstrijd. Ik heb veelvuldig geprobeerd een ontsnapping op gang te zetten of mee te springen maar dat was zonder succes in deze toch wel nerveuze en vooral gesloten wedstrijd. De laatste twee dagen voelde ik de vermoeidheid ook hard toeslaan en had ik last van mijn knieƫn. Mede daarom ben ik in de laatste etappe in Zuid-Limburg niet maximaal gegaan en finishte ik daar in het pelotonnetje dat voor plek 13 reed. In het eindklassement eindigde ik als 18e. De vorm is zeker nog goed en na een paar dagen rust ga ik beginnen aan mijn laatste voorbereiding richting het WK.

Een van de obstakels van afgelopen week; de Oude Holleweg (Berg en Dal). Foto: Sportfoto.nl Een van de obstakels van afgelopen week; de Oude Holleweg (Berg en Dal). Foto: Sportfoto.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *